Koberec k bazénu: Komfort, styl a praktické využití

Diskuse o bazénovém vybavení je časté a nadšeně probírané téma, zejména v letních měsících, ale zřídka kdy se zaměříme na jeden malý, ale neméně významný detail - koberec k bazénu. Právě koberec má moc podstatně zvýšit komfort a estetickou hodnotu naší venkovní relaxační zóny, ať už se jedná o soukromý bazén nebo komerční prostor. Kritérií pro výběr koberce je několik, a na žádné z nich bychom neměli zapomenout.

Odolnost a trvanlivost

Prvním a nejdůležitějším kritériem je bezesporu odolnost a trvanlivost. Koberec u bazénu se musí vyrovnat s nelehkými podmínkami, jako je intenzivní užívání, UV záření, vlhkost či skvrny. Je třeba zvolit materiál, který dokáže čelit všem těmto výzvám, je odolný, ale zároveň působí elegantně a zachovává si svůj původní vzhled i po několika sezónách používání.  Velmi se osvědčil polypropylen.

Snadná údržba

Další důležitou vlastností, kterou by měl bazénový koberec splňovat, je snadná údržba. Kdo by chtěl trávit hodiny a hodiny čištěním koberce? Ideální je, když koberec snadno očistíme pomocí zahradní hadice a případné skvrny zvládne odstranit jemný roztok mýdla a vody. Opět nám k tomuto cíli pomáhá výše zmíněný materiál polypropylen.

Estetická hodnota

Při výběru koberce bychom neměli opomíjet ani estetickou hodnotu. Koberec může zútulnit oblast bazénu a stát se její neodmyslitelnou součástí. K tomu nám pomůže pečlivý výběr vzoru koberce.

Pohodlí a silný provoz

Nakonec, ale nikoliv poslední, je pohodlí a schopnost koberce vydržet silný provoz. Ano, i přes svou odolnost by měl koberec kolem bazénu poskytovat pocit měkkosti a pohodlí. Koberec tak dokáže dokonale doplnit celkový design našeho bazénu a zároveň zvyšovat jeho praktičnost.

Tip:

Vybírat koberec kolem bazénu tedy rozhodně není lehký úkol, ale pokud budeme mít na paměti všechna tato kritéria, určitě se nám podaří vybrat ten správný venkovní koberec, který nám bude dlouhé roky sloužit a zároveň zkrášlovat naše letní dny u bazénu.

Podívejte se na naši nabídku koberců k bazénu. Velmi oblíbené jsou:

 

 

Zpět do obchodu